Aníron

در امتــــــــــــــــــــداد خیابان وانیلا...

Aníron

در امتــــــــــــــــــــداد خیابان وانیلا...

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات
  • ۱۰ تیر ۰۲، ۱۳:۱۵ - طراحی سایت اصفهان عجب
محبوب ترین مطالب
آخرین مطالب

سفال vs بتن

شنبه, ۲۸ مهر ۱۳۹۷، ۱۱:۰۷ ب.ظ

شاید بعضی از شما در جریان باشید که من دو سالی می‌شود با گل رس کار می‌کنم و چند وقتی است کار با بتن را آغاز کرده‌ام. هرکدام مزایا و معایبی دارند و کاربری‌شان متفاوت است، اما به طور کلی می‌توان آنها را در یک دسته قرار داد.  در اینجا می‌خواهم بر اساس تجربیاتم، مقایسه‌ی کوچکی انجام بدهم:

 

1. گل رس برای سفت شدن و پخته شدن نیاز به کوره دارد، اما بتن به مرور زمان کاملا سفت و مانند سنگ می‌شود.

2. گل رس با ورز دادن آب از دست می‌دهد و سفت‌تر می‌شود، درحالی که دانه‌های بتن با ورز یا تکان دادن آب پس می‌دهند و هرچقدر بیشتر ورز بدهیم، خمیر بتن شل‌تر می‌شود.

3. گل رس مشکلی برای پوست به وجود نمی‌آورد، اما برای کار با بتن و سیمان باید از دستکش استفاده شود. شاید در حین کار اتفاقی نیوفتد، اما به مرور زمان تاثیرات بدی روی پوست می‌گذارد و مثلا ممکن است باعث از بین رفتن لایه های پوست و ایجاد زخم شود.

4. خمیر بتن نسبت به گل رس، شکل پذیری کمتری دارد و ساخت چیزهای ظریف با آن، مهارت بالایی را می‌طلبد.

5. بتن و سیمان بعد از خشک شدن، به طور قابل توجهی کاهش وزن پیدا می‌کنند،  در حالی که در ظروف سفالی، ظرف پس از خشک شدن فقط یک سوم وزنش را از دست می‌دهد. 

6. برای ترمیم ترک‌ها و شکستگی‌های گل رس نیمه خشک، میتوان از سرکه استفاده کرد، در حالی که _تا جایی که من اطلاع دارم_ اگر بتن که ترک بردارد راه چاره‌ای ندارد.  

7. رد سنباده و ابزار تراش، روی بتن و سیمان خشک می‌ماند در حالی که برای از بین بردن این خراش‌ها در نقش برجسته یا ظروف سفالی، می‌توان از یک ابر خیس استفاده کرد.

8. چسبندگی و دوام گل رس در حالت خیس بیشتر است، مثلا شما نمی‌توانید یک حجم بزرگ بتنی را در حالت خیس از قالب خارج کنید و انتظار داشته باشید سرپا بماند. 

9. احجام بتنی در حالت کاملا خشک شده به ندرت ترک می‌خورند، درحالی که این اتفاق به کررات برای احجام سفالی می‌افتد. 

10. بتن مقاومت فشاری بسیار بالایی دارد و حتی اگر شما روی آن بایستید هم اتفاقی نمی‌افتد.

11. مقاومت ضربه‌ای بتن از سفال پایینتر است، بنابراین یک گلدان بتنی باید دیواره‌ی ضخیمتری به نسبت یک گلدان سفالی داشته باشد. 

12. بتن در مدت 3 یا 4 روز کاملا خشک می‌شود،اما خشک شدن گل رس مراقبت زیادی می‌طلبد، به واقع یکی از مشکلات گل رس این است که سطح خارجی آن به سرعت خشک می شود درحالی که سطح داخلی هنوز خیس است و این باعث ترک خوردن آن حجم می‌شود، برای جلوگیری از این اتفاق، باید تا وقتی که حجم به طور کامل خشک شود، به سطح آن آب اسپری کرد.

13. ایجاد نقش برجسته بر روی سطوح بتنی، در صورتی که از شن و ماسه‌ی ریزدانه در ترکیباتش استفاده شود امکان پذیر است.

14. امکان ترک خوردن گل رس به هنگام ترکیب با مصالح یا احجام دیگر زیاد است، درحالی که بتن به راحتی آنها را در خود نگه می‌دارد؛ گرچه چسباندن دو حجم بتنی که یکی از آنها قبلا کاملا خشک شده است، کار آسانی نیست.

15. گل رس به صورت آماده در بازار وجود دارد و نیازی به ساخت آن ترکیب نیست، درحالی که ساخت مخلوط بتن بنا بر نیاز و کاربری انجام می‌گیرد و مواد تشکیل‌دهنده‌ی آن برای مصارف مختلف، متفاوت است.

.

.

.

 

 

*این‌ها مواردی هستند که بر اساس تجربیات فعلی‌ام به دست آمده‌اند؛ شاید به طور 100% درست نباشند و قطعا موارد دیگری هم هستند که هنوز تجربه‌شان نکرده‌ام. اگر تجربیاتی در این زمینه دارید، با اشتراک گذاری‌اش خوشحالم می‌کنید.

نظرات  (۱۰)

منو بگو که چه دقیق نشستم میخونم و تو حافظه ثبت میکنم. حالا به عمرم کلا یه کم با رس کار کردم بتن و سیمان که هیچی!
پاسخ:
:))
ولی بعضی از اینا _حتی اگر نخوای انجامش هم بدی_ دونستنش جالبه؛ مثلا همینکه وقتی خمیر بتن رو ورز میدی جای سفت شدن، شل میشه :)) من موقع کشفش حس ارشمیدسی پیدا کرده بودم :))
چه حس جالبی داشت خوندن این پست. حس اهمیت دادن به کار و علاقه داشتن بهش؛ در کنار ریزبینی و نکته‌سنجی. با این‌که سررشته ندارم، اما از خوندنش لذت بردم.
یه سؤال: چیزایی رو که می‌سازی، رنگ هم می‌کنی؟
+ اگه شد عکس هم بذار. باید جالب باشه. ^_^
پاسخ:
ممنون ^_^

بعضیاشونو رنگ می‌کنم. تو کانال گذاشته بودم عکس برخیشونو، مثلا اون جادوگرا رو با گواش رنگ کردم. گرچه دنبال گزینه‌ی بهتری‌م نسبت به گواش
همون کامنت یلدا شیرازی :)))))
پاسخ:
من بچه که بودم یه کتاب شونصد صفحه‌ای آیا می‌دانید؟ داشتم، که هر صفحه‌ش توضیح داده بود چرا فلان‌چیز، فلان‌طور است. 
و واقعا اینکه طول وال فلان‌قدر متره و چشم شترمرغ از مغزش بزرگتره یا مساحت کره زمین 515 میلیون کیلومتره هرگز به کارم نیومده. ولی می‌نشستم شصت بار اینارو می‌خوندم. برای همین درک می‌کنم :))
چه خوب که اینارو گفتی.
من خوشم میاد با متریال‌های مختلف بازی کنم و اینکه بعضی قلق‌های هر متریالی رو بدونم باعث می‌شه راحت‌تر و بدون استرس‌تر با اون ماده شروع به کار کنم :)
پاسخ:
فدات.
منم خیلی خوشم میاد :))
یعنی در مورد مواد دیگه هم بنویسم؟ :-"
اگه دلت خواست بنویس حتما، خیلی خوبه :)
پاسخ:
اصلا شماها هم بنویسید :دی
(((:کارت چیه مگه؟
پاسخ:
مترجمم :|
انگار داشتم شخصیت شناسی می‌خوندم: شخصیت رسی، شخصیت بتنی
پاسخ:
اینم می‌شه ها! چه دید جالبی
۳۰ مهر ۹۷ ، ۰۶:۴۴ آسـوکـآ آآ
همون کامنت یلدا و شباهنگ ایضا:-D
من همیشه دلم میخواست عمران بخونم. اما هم از ارتفاع میترسیدم و هم معلمم به بابام گفت نذار دخترت بزنه عمران، دخترت لطیفه، نمیتونه حرف بشنوه، کم میاره! الانم در واقع همونم، مجبورم بالای چاه وایسم و گاهی حرف بشنوم و کار سخت انجام بدم. ذاتا مهندسی خوندن واسه یه دختر رو به هیچکس تجویز نمیکنم. اما دروغ چرا، هنوز هر جا حرف از مسابقات بتن و سازه های ماکارونی میشه، قند تو دلم آب میشه.
پاسخ:
من دوست داشتم طراحی صنعتی بخونم، یاد بگیرم با همه چیز کار کنم و چیز میز بسازم... حتی سه سال پیش هم خیز برداشتم که کنکورشو بدم، با چند نفر حرف زدم و منصرفم کردن. که خب الان خیلی پشیمونم بابت گوش دادن به حرفشون... حتی اگر هیچی هم نمی‌شدم، باز کارایی که دوست داشتم رو می‌کردم و مجبور نبودم الان با آزمون و خطا همونارو یاد بگیرم

من هیچ وقت خودم هیچ تجربه ای تو سفال گری ندارم ولی از اون هنراست که خیلی دوست دارم یاد بگیرمش. حتی یه زمانی وقتی چیزایی که دختر ععم می ساخت و می دیدم همش با خودم می گفتم کاش منم بلد بودن از این مجسمه های سفالی بسازم. خدا رو چه دیدی شاید هم یه روزی یاد گرفتم.

در کل از بچگی همیشه دوست داشتم یکی از رشته های هنری بخونم ولی خب زندگی چرخید و رفتم رشته مهندسی گیاه پزشکی. ولی یه نقطه تو ذهنم همیشه خالیه که چرا نرفتم رشته های هنری 

پاسخ:
ولی خب تو پولدار میشی من با جیب خالی نگاهت می کنم :))

نه بابا پولداری کجا بود ، کار که واسه رشته ما اصلا پیدا نمیشه اگه هم باشه کلی پارتی بازی داره مثل اکثر رشته ها ، کار شخصیش هم سرمایه اولیه زیاد می خواد که خب ریسک ۵۰_۵۰ داره که نتیجه بده یا نه. رشتمو دوست دارم ولی حیف که تو کشور ما ارزشی نداره چون کلا کشاورزیمون نابود شده

پاسخ:
هعی... کلا تو این کشور، هیچی ارزشی نداره و پولساز نیست... فقط بازاریابا پولدارن الان :| 

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">